Τρίτη 18 Ιουνίου 2019

Απάντησε αν μπορείς σε αυτό που ρωτάει ο παππούς

Τώρα γιατί αύριο ίσως είναι αργά.













Γρήγοροι ρυθμοί, όλα σε πρόγραμμα αλλά όσο και να προσπαθείς να είσαι εντάξει σε όλα πάντα κάτι αφήνεις. Φρόντισε να μην αφήνεις τα πιο σημαντικά πράγματα στη ζωή σου κυνηγώντας τα ασήμαντα.

Η τρίτη ηλικία δεν είναι ευχάριστη για κανέναν μας. Παύεις να είσαι χρήσιμος και ενεργητικός. Αν έχεις χρήματα θα την περάσεις πιο ευχάριστα αλλά υπάρχει μεγάλος κίνδυνος να σε προσεγγίσουν μόνο για την οικονομική σου ευμάρεια. Επίσης ξεπροβάλλουν προβλήματα υγείας που δημιουργούν περισσότερες ανάγκες. Και σε αυτή τη φάση της ζωής σου μένουν δίπλα σου αυτοί που σε αγαπάνε. Ή μήπως δεν μένουν;

Μην ξεχνάτε την Τρίτη ηλικία. Όταν πλέον δεν τους χρειάζεστε για να σας εξυπηρετούν, για να σας γράψουν την περιουσία τους, για να σας κρατήσουν τα παιδιά σας. Δεν έχουν κανέναν άλλο πέρα από εσάς.

Ο παππούς και η γιαγιά δεν έχουν κάτι άλλο να περιμένουν μέσα στη μέρα τους. Έστω ένα τηλεφώνημα σας και εάν είναι δυνατόν μια επίσκεψη ή μια βόλτα μαζί τους θα είναι κάτι που θα σας αφήσει υπέροχες αναμνήσεις.

Κι επειδή η ζωή είναι μικρή και απρόβλεπτη, αν δεν πάρεις σήμερα ίσως αύριο να μην είναι εκεί για να σου απαντήσει. Και τότε δεν θα μπορέσεις ποτέ να επανορθώσεις. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου