Παρασκευή 16 Αυγούστου 2019

Αεροπλάνο και εγκυμοσύνη

Αποτέλεσμα εικόνας για pregnant aeroplane


Γενικά, οι εμπορικές αεροπορικές μετακινήσεις πριν από την 36η εβδομάδα της εγκυμοσύνης θεωρούνται ασφαλείς εάν έχετε μια καλή εγκυμοσύνη. Eάν είστε έγκυος, επικοινωνήστε με τον γιατρό σας πριν πετάξετε.
Ο γιατρός σας μπορεί να σας προειδοποιήσει για το αεροπορικό ταξίδι εάν αντιμετωπίζετε επιπλοκές της εγκυμοσύνης που μπορεί να επιδεινωθούν από τα αεροπορικά ταξίδια ή χρειάζονται επείγουσα περίθαλψη. Πρέπει επίσης να ληφθεί υπόψη η διάρκεια της πτήσης. Ομοίως, ο γιατρός σας και πολλές αεροπορικές εταιρείες ενδέχεται να απαγορεύσουν το ταξίδι μετά τις 36 εβδομάδες εγκυμοσύνης.
Εάν ο γιατρός εγκρίνει τα αεροπορικά ταξίδια και τα σχέδιά σας είναι ευέλικτα, ο καλύτερος χρόνος για να πετάξετε μπορεί να είναι κατά τη διάρκεια του δεύτερου τριμήνου. Αυτό συμβαίνει όταν οι κίνδυνοι από κοινές καταστάσεις έκτακτης ανάγκης στην εγκυμοσύνη είναι οι χαμηλότερες.
Όταν πετάς:
  • Ελέγξτε την πολιτική της αεροπορικής εταιρείας. Οι οδηγίες για τις έγκυες γυναίκες ενδέχεται να διαφέρουν ανάλογα με τον μεταφορέα και τον προορισμό. Ρωτήστε πριν κλείσετε εισιτήριο.
  • Ζώνη. Κατά τη διάρκεια του ταξιδιού, στερεώστε τη ζώνη κάτω από την κοιλιά.
  • Τόνωση κυκλοφορικού. Κάνετε περιστασιακά περιπάτους πάνω και κάτω από το διάδρομο. Εάν πρέπει να παραμείνετε καθισμένοι, ανεβοκατεβάστε τους αστραγάλους σας περιοδικά. Επίσης, αποφύγετε να φοράτε σφιχτά ενδύματα. Η χρήση κάλτσας συμπίεσης μπορεί να βοηθήσει.
  • Πίνετε πολλά υγρά. Η χαμηλή υγρασία στην καμπίνα μπορεί να οδηγήσει σε αφυδάτωση.
  • Αποφύγετε τις τροφές που φέρνουν φούσκωμα και τα ποτά πριν από την πτήση. Τα παγιδευμένα αέρια αναπτύσσονται σε υψόμετρο, γεγονός που μπορεί να προκαλέσει δυσφορία. Παραδείγματα περιλαμβάνουν το μπρόκολο και τα ανθρακούχα ποτά.
  • Κάντε ένα σχέδιο έκτακτης ανάγκης. Σκεφθείτε πώς, αν είναι απαραίτητο, θα έχετε μαιευτική φροντίδα κατά τη διάρκεια του ταξιδιού σας.
Η έκθεση σε ακτινοβολία που συνδέεται με την αεροπορική διαδρομή σε μεγάλα υψόμετρα δεν θεωρείται προβληματική για τους περισσότερους που πετούν κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης. Ωστόσο, πιλότοι, αεροσυνοδούς και άλλα συχνά αεροπλάνα ενδέχεται να εκτεθούν σε ένα επίπεδο κοσμικής ακτινοβολίας που προκαλεί ερωτήσεις κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης. Εάν πρέπει να πετάτε συχνά κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης σας, συζητήστε το με τον γιατρό σας. Αυτός ή αυτή μπορεί να συστήσει περιορισμό του συνολικού χρόνου πτήσης σας κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης.

Κατά τον έλεγχο των εισιτηρίων ενημερώστε το προσωπικό για την εγκυμοσύνη σας για να μην σας περάσουν από το μηχάνημα αλλά να αρκεστούν σε σωματικό έλεγχο διότι ακόμη οι έρευνες δεν έχουν καταλήξει εάν η ακτινοβολία είναι επιβλαβής για το έμβρυο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου