Κυριακή 16 Ιουλίου 2023

Φαγητό στην παραλία - Κίνδυνος πνιγμού - Οδηγίες




 Όλοι αυτές τις ζεστές ημέρες θα χαρούμε μαζί με τα παιδιά μας την θάλασσα. Πρέπει να σεβόμαστε κάποιους κανόνες για να μην μετατραπούν αυτές οι στιγμές χαράς σε τραγωδία όπως τόσο συχνά βλέπουμε να συμβαίνει κάθε καλοακαίρι.


ΠΡΙΝ ΤΟ ΜΠΑΝΙΟ

Ελαφρύ σνακ μια ώρα πριν το μπάνιο ή δυνατό πρωινό 2 ώρες πριν το μπάνιο


ΚΑΤΑ ΤΟ ΜΠΑΝΙΟ

Μόνο φρούτα ή κάτι αντιστοίχως ελαφρύ και αφότου καταναλώσουμε το σνακ για μισή ώρα τουλάχιστον μένουμε στα ρηχά και δεν πραγματοποιούμε βουτιές


Από τη στιγμή που θα φάμε κανονικό φαγητό δεν αφήνουμε τα παιδιά να πάνε για μπάνιο όσο και να μας παρακαλάνε για τουλάχιστον 2 ώρες.


Εδώ ακριβώς βρίσκεται ο μεγαλύτερος κίνδυνος πνιγμού. Το παιδί όπως κι εμείς έχει φάει και έχει βαρύνει. Θα πρέπει να μείνει εκτός θάλασσας για τουλάχιστον 2 ώρες. Υπάρχουν κι άλλες επιλογές. Ας παίξει με την άμμο στην ακτή. Ας παίξει μαζί σας. Ας ξεκουραστεί. Σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να κολυμπήσει.

Πέρα από το φαγητό, ο κίνδυνος πνιγμού παραμονεύει συνεχώς. Πρέπει να υπάρχει συνεχής επίβλεψη. 

  • Δεν αφήνουμε το παιδί να κολυμπάει μόνο του. 
  • Παρακολουθούμε συνεχώς γιατί η ζέστη προκαλεί λιποθυμία.
Οι κανόνες αυτοί ισχύουν σαφώς και για εμάς τους ενήλικες. Είναι δραματικός ο αριθμός των πνιγμών που συμβαίνουν ετησίως στην χώρα μας.

Δώστε τις συστάσεις σας και στους τουρίστες εάν υποπέσει στην αντίληψή σας κάτι από αυτά. Δεν έχουν θάλασσα και δεν είναι εξοικειωμένοι. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου