Κυριακή 30 Ιουλίου 2023

Ένα σύντομο, συγκινητικό παραμύθι για μεγάλους

 




ΓΙΟΣ: «Μπαμπά, να σου κάνω μια ερώτηση; "


ΜΠΑΜΠΑΣ: "Ναι "
ΓΙΟΣ: «Μπαμπά, πόσα βγάζεις την ώρα; "
ΜΠΑΜΠΑΣ: "Γιατί ρωτάς κάτι τέτοιο; "
ΓΙΟΣ: "Θέλω μόνο να ξέρω. πόσα βγάζεις τη μέρα; "
ΜΠΑΜΠΑΣ: "Βγάζω $100 την ώρα. "
ΓΙΟΣ: "Ω! (Με σκυμμένο το κεφάλι).
ΓΙΟΣ: "Μπαμπά, μπορώ σε παρακαλώ να δανειστώ $50; "
Ο πατέρας έγινε έξαλλος.
ΜΠΑΜΠΑΣ: "Αν ο μόνος λόγος που το ρώτησες αυτό είναι για να αγοράσεις ένα ανόητο παιχνίδι ή κάποια άλλη ανοησία, τότε πήγαινε κατευθείαν στο δωμάτιό σου για ύπνο. Δουλεύω σκληρά κάθε μέρα και δεν έχω λεφτά για πέταμα. "
Το αγοράκι πήγε ήσυχα στο δωμάτιό του και έκλεισε την πόρτα.
Ο άνδρας έκατσε και άρχισε να θυμώνει ακόμα περισσότερο με τις ερωτήσεις του μικρού αγοριού. Πώς τολμά να κάνει τέτοιες ερωτήσεις μόνο για να πάρει κάποια χρήματα;
Μετά από περίπου μια ώρα, ο άνθρωπος είχε ηρεμήσει, και άρχισε να σκέφτεται:
Ίσως υπήρχε κάτι που πραγματικά χρειαζόταν να αγοράσει με αυτά τα 50 δολάρια και πραγματικά δεν ζητούσε χρήματα πολύ συχνά. Ο άνδρας πήγε στην πόρτα του δωματίου του μικρού αγοριού και άνοιξε την πόρτα.
ΜΠΑΜΠΑΣ: «Κοιμάσαι, γιε μου; "
ΓΙΟΣ: "Όχι μπαμπά, ξύπνιος είμαι".
ΜΠΑΜΠΑΣ: «Σκεφτόμουν, ίσως ήμουν πολύ σκληρός μαζί σου νωρίτερα. Ήταν μια κουραστική μέρα και ξέσπασα τα νεύρα μου πάνω σου. Ορίστε τα 50 δολάρια που ζήτησες. "
Το αγοράκι κάθισε όρθιο, χαμογελούσε.
ΓΙΟΣ: "Ω, σε ευχαριστώ μπαμπά! "
Στη συνέχεια, φτάνοντας κάτω από το μαξιλάρι του έβγαλε μερικά τσαλακωμένα χαρτονομίσματα. Ο άντρας είδε ότι το αγόρι είχε ήδη λεφτά, άρχισε να θυμώνει πάλι. Το μικρό αγόρι μετρούσε αργά τα χρήματά του, και στη συνέχεια κοίταξε τον πατέρα του.
ΜΠΑΜΠΑΣ: «Γιατί θέλεις περισσότερα χρήματα αφού έχεις ήδη μερικά; "
ΓΙΟΣ: «Γιατί δεν είχα αρκετά, αλλά τώρα έχω.
"Μπαμπά, έχω $100 τώρα. Μπορώ να αγοράσω μια μέρα από το χρόνο σου; Σε παρακαλώ μην πας δουλειά αύριο. Θέλω να παίξω μαζί σου. "
Ο πατέρας ήταν συντετριμμένος. Έβαλε τα χέρια του γύρω από τον μικρό του γιο, και ικέτευσε για τη συγχώρεση του. Είναι απλά μια σύντομη υπενθύμιση σε όλους εσάς που δουλεύετε τόσο σκληρά στη ζωή.
Δεν πρέπει να αφήνουμε τον χρόνο να γλιστρήσει μέσα από τα δάχτυλά μας χωρίς να έχουμε περάσει λίγο χρόνο με εκείνους που πραγματικά έχουν σημασία για εμάς, αυτούς που είναι κοντά στην καρδιά μας.
Άγνωστος συγγραφέας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου