Παρασκευή 18 Αυγούστου 2023

Πώς πρέπει να φοράει την τσάντα το παιδί;

 




Βασικά πράγματα που πρέπει να αναζητήσετε σε ένα σχολικό σακίδιο για το παιδί σας:


Δύο ιμάντες ώμου – αυτό βοηθά το παιδί σας να διατηρεί μια όρθια βέλτιστη στάση. Το να φοράτε μια τσάντα πάνω από τον έναν ώμο μπορεί να συμβάλει στον πόνο στον αυχένα, στους ώμους και στην πλάτη.

Φαρδιοί και γεμισμένοι ιμάντες ώμου – αυτό θα εμποδίσει τους ιμάντες να σκάψουν στους ώμους του παιδιού σας.

Ιμάντες μέσης και στήθους (αν είναι δυνατόν) – ο ιμάντας μέσης αφαιρεί μέρος του φορτίου από τους ώμους του παιδιού σας και το ξαναμοιράζει στους γοφούς και τη λεκάνη και ο ιμάντας στήθους εμποδίζει τους ιμάντες ώμου να γλιστρήσουν προς τα πίσω, κάτι που μπορεί να κάνει το παιδί σας να κλίνει προς τα εμπρός και να στρογγυλεύουν τους ώμους τους.

Ένα στήριγμα πλάτης με επένδυση που εφαρμόζει άνετα στην πλάτη του παιδιού σας – το σακίδιο δεν πρέπει να εκτείνεται ψηλότερα από τους ώμους του παιδιού σας ή χαμηλότερα από τη λεκάνη του παιδιού σας.




Όταν τοποθετείτε το σακίδιο στο παιδί σας:

Τοποθετήστε το σακίδιο πλάτης κοντά και στην ίδια ευθεία με τη σπονδυλική στήλη του παιδιού σας – αυτό θα το εμποδίσει να γέρνει προς τα εμπρός ή προς τα πίσω ή να κυλήσει τους ώμους του προς τα εμπρός

Τοποθετήστε σταθερά τον ιμάντα μέσης – έτσι ώστε να παίρνει μέρος από το φορτίο του σακιδίου

Τοποθετήστε τα πιο βαριά βιβλία πιο κοντά στην πλάτη του παιδιού σας – αυτό κρατά το φορτίο κοντά στο παιδί σας και το εμποδίζει να γέρνει προς τα εμπρός και να τεντώνεται

Προσπαθήστε να μειώσετε το φορτίο όσο το δυνατόν περισσότερο – φροντίστε το παιδί σας να πάρει στο σχολείο μόνο ό,τι χρειάζεται.

Εάν έχετε ανησυχίες σχετικά με τη στάση του παιδιού σας ή την υγεία της πλάτης, του λαιμού ή των ώμων του, επικοινωνήστε με έναν ειδικό.


Διάβασε επίσης:

Να επιλέξω σακίδιο πλάτης ή με ροδάκια; Κάνε κλικ εδώ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου