Πέμπτη 1 Αυγούστου 2019

Αποτρίχωση στην εγκυμοσύνη -τι επιτρέπεται και τι όχι


Αποτέλεσμα εικόνας για epilation

Ένα μεγάλο θέμα που απασχολεί την έγκυο γυναίκα είναι η αποτρίχωση.
Οι τρίχες λόγω των ορμονικών διαταραχών φυτρώνουν με γρήγορο ρυθμό και σε πολλές περιπτώσεις πολλαπλασιάζονται.

Τα σημεία που την "πληρώνουν" επειδή είναι ορμονοεξαρτόμενα είναι το πρόσωπο και η κοιλιά. 

Οι τρίχες που έχουν κατακλύσει το σώμα σου και δεν τις είχες πριν να ξέρεις πως σε μεγάλο βαθμό μόλις γεννήσεις θα πέσουν μόνες τους και δεν θα ξαναβγούν μόλις αποκατασταθεί η ορμονική σου ισορροπία.

Καλό είναι, τρίχες τις οποίες παρατηρήσατε να εμφανίζονται κατά την εγκυμοσύνη και δεν τις είχατε πριν καλό είναι να μην τις πειράξετε με καμία μέθοδο αποτρίχωσης γιατί υπάρχει κίνδυνος να δυναμώσουν και να μείνουν και μετά.

Οι τρόποι αποτρίχωσης που επιτρέπονται κατά την εγκυμοσύνη για το σώμα είναι το κλασικό ξυραφάκι και οι αποτριχωτικές μηχανές. 

Αποτέλεσμα εικόνας για spider veinsΚάτι που πολλές δεν γνωρίζουν είναι πως η χαλάουα και το ζεστό κερί ευθύνονται για την εμφάνιση ευρυαγγειών λόγω του συνδυασμού της θερμότητας και του τραυματισμού των επιφανειακών φλεβών κατά το τράβηγμα. Αυτό ισχύει και για τις περιπτώσεις που δεν είναι έγκυος η γυναίκα αλλά κατά την εγκυμοσύνη οι φλέβες της είναι πιο επιρρεπείς λόγω της φυσιολογικής ανεπάρκειας και της κατακράτησης που δημιουργείται.
Το κρύο κερί αν και δεν είναι τόσο επιβλαβές για το δέρμα κατά την εγκυμοσύνη δεν το προτιμούμε λόγω του πόνου που προκαλεί και το σφίξιμο που κάνει η έγκυος για να αντεπεξέλθει στον πόνο μεταφέρεται στην κοιλιά και κατά συνέπεια πιέζεται το έμβρυο με ότι κινδύνους αυτό διατρέχει.

Οι αποτριχωτικές κρέμες λόγω χημικών καλό είναι να αποφεύγονται καθώς οι ίδιες οι εταιρίες που τις παράγουν δεν δίνουν το πράσινο φως.

Αποτέλεσμα εικόνας για fdaΜια άλλη κατηγορία που υπάρχει πλημμελής ενημέρωση είναι η αποτρίχωση με Laser (αλεξανδρίτη, δυοδικό) και IPL. Δεν επιτρέπεται κατά την εγκυμοσύνη η αποτρίχωση με Laser. Ο λόγος είναι οτι δεν έχουν γίνει αρκετές έρευνες που να μελετούν την επίδραση του στο έμβρυο. Δεν έχει αποδειχτεί οτι δημιουργεί πρόβλημα αλλά δεν έχει αποδειχτεί και το οτι δεν δημιουργεί. Ο Αμερικανικός Οργανισμός φαρμάκων και τροφίμων που δίνει τις κατευθύνσεις στην ιατρική κοινότητα συστήνει να αποφεύγεται κατά την εγκυμοσύνη και τον θηλασμό.


Στο πρόσωπο επειδή η τριχοφυΐα είναι περίεργη προτιμήστε να τις ψαλιδίζετε παρά να τις τραβάτε με το τσιμπιδάκι διότι ελλοχεύει ο κίνδυνος του πολλαπλασιασμού τους.  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου