Τετάρτη 26 Ιουλίου 2023

Οδηγός επιβίωσης: Διασκέδαση του παιδιού μέσα στο αεροπλάνο

Φωτογραφία από τον Ντάνιελ Κιμ





Το να ταξιδεύετε με παιδιά γενικά μπορεί να είναι εκφοβιστικό, ειδικά όταν πετάτε με το 
 μικρό τερατάκι παιδί σας. Τα παιδιά βαριούνται εύκολα και ειδικά τώρα που τους ζητάτε να καθίσουν ακίνητα σε έναν περιορισμένο χώρο… για ώρες . Να είστε σίγουροι, έχουμε μερικές εξαιρετικές συμβουλές για το πώς να επιβιώσετε στο ταξίδι σας και να διασκεδάσετε το μικρό σας για μια πιο ήρεμη πτήση.


1. Ντύστε το παιδί σας με άνετα ρούχα, με παπούτσια που μπορούν να φορεθούν και να βγουν εύκολα. Επίσης, φέρτε μια αγαπημένη κουβέρτα, μικρό μαξιλάρι ή λούτρινο ζωάκι για να ενθαρρύνετε το νήπιό σας να χαλαρώσει και να πάρει έναν υπνάκο.

2. Πάρτε μερικά ειδικά βιβλία που αφορούν το αεροδρόμιο ή το αεροπλάνο. Αυτό όχι μόνο θα ενθουσιάσει το νήπιό σας για την επερχόμενη πτήση του τις ημέρες πριν από την απογείωση, αλλά και θα το εξοικειώσει με τα πράγματα και τους ανθρώπους που πρόκειται να δει. 

2. Συσκευάστε μερικά βιβλία που είναι ειδικά για τα ενδιαφέροντα του παιδιού σας και επίσης ένα  ΒΙΒΛΙΟ ΜΕ ΑΥΤΟΚΟΛΛΗΤΑ ή δύο. Θα εκπλαγείτε πόσο καλά μπορούν να διασκεδάσουν τα αυτοκόλλητα. Βρείτε ένα με πολλές σελίδες και τόνους αυτοκόλλητων.

3. Κηρομπογιές, χαρτί και μπλοκ ζωγραφικής. Σε όλα τα παιδιά αρέσει να ΧΡΩΜΑΤΙΖΟΥΝ και όταν βρίσκεστε στον αέρα με τη μαμά ή τον μπαμπά ενώ βρίσκονται στο αεροπλάνο μπορεί να οδηγήσει σε ενδιαφέρουσα συζήτηση και δέσιμο.

4. ΤΑ ΣΕΤ ΜΕ ΜΑΓΝΗΤΕΣ είναι πολύ διασκεδαστικά για τη μικρή φαντασία, όπως και τα ΕΠΑΝΑΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΣΙΜΑ ΑΥΤΟΚΟΛΛΗΤΑ ΒΙΝΥΛΙΟΥ , επειδή κολλάνε στα παράθυρα του αεροπλάνου.

5. Δημιουργήστε ενθουσιασμό και ενθαρρύνετε την καλή συμπεριφορά ανταμείβοντας το παιδί σας με τη συνάντηση με τον πιλότο στο τέλος της πτήσης και τη λήψη ενός σετ φτερών. Μιλήστε με την αεροσυνοδό εκ των προτέρων για να βεβαιωθείτε ότι αυτό είναι δυνατό.

6. Φορτώστε το smartphone ή το iPad σας με πολλές  ΕΦΑΡΜΟΓΕΣ ΚΑΤΑΛΛΗΛΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΗΛΙΚΙΑ που θα απασχολήσουν το μικρό σας και πιθανόν να δώσουν σε εσάς και τους συνταξιδιώτες σας έναν μικρό χρόνο ησυχίας.

7. Για πολύ μεγάλες πτήσεις, φορτώστε μερικές από τις αγαπημένες ταινίες του παιδιού σας ή σειρές. Μην ξεχνάτε τα ακουστικά.

8. Συσκευάστε υγιεινά σνακ για όταν πεινάσουν. Πράγματα όπως τυρί, σταφίδες, μπάρες granola,  δημητριακά χαμηλής περιεκτικότητας σε ζάχαρη με υψηλή περιεκτικότητα σε φυτικές ίνες (μπορείτε να φτιάξετε κολιέ με τα στρογγυλά δημητριακά αν έχετε μαζί σας οδοντικό νήμα), πακέτα κράκερ, φρούτα, μίνι μπανάνες, σοκολάτα.

9. Αγοράστε κάποιο παιχνίδι από τα duty free shops για να έχει την προσμονή να το ανοίξει.

10. Παίξτε χαρτιά.

11. Δείτε φωτογραφίες και βίντεο στο κινητό.

12. Συσκευάστε λίγα πυρομαχικά ξεσπάσματος όπως γλειφιτζούρια, μπισκότα και άλλες αγαπημένες λιχουδιές για να αποτρέψετε την κατάρρευση.

Εάν έχετε κι άλλες ιδέες είναι ευπρόσδεκτες να προσθεθούν στο άρθρο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου